Hieronder kun je lezen hoe deelnemers en cliënten mij ervaren.

Wil je meer weten over mij, mijn achtergrond, inspiratie, visie en manier van werken? Kijk dan op: Over Martijn.


"Vakkundig en zorgvuldig"
Ontzettend dankjewel. Door het ongemak en de pijn en angst heen, heb ik nu zoveel rust en ruimte gevonden. Dankzij je vakkundige en zorgvuldige begeleiding durfde ik dit te laten gebeuren, en die controle loslaten - daar is nogal wat voor nodig bij mij. Je had zowel oog voor de groep als voor het individu, ik voelde me helemaal veilig. Tot de volgende keer, I’ll be back :-)

"Geen slappe hap"
Dank je voor je steun Martijn. Ik ben ontzettend blij dat je me de waarheid voor blijft houden en bij de les roept. Ik heb er ook bewondering voor hoe je dat doet. Geen slappe hap maar duidelijke taal. met portie liefde en aanwezigheid. Ben er erg blij mee.

"Martijn biedt veel accepterende ruimte; veilig en uitdagend tegelijk"
Een groot deel van de diepgaande werking kwam door de bijzondere manier van begeleiden van Martijn. Martijn biedt veel accepterende ruimte: je kunt precies zijn zoals je op dat moment bent. Daarnaast weet hij met respect en humor je uit te dagen nog net iets verder te onderzoeken. Hij weet daarin heel precies aan te sluiten bij waar je op dat moment zit. Dat voelt heel veilig en is uitdagend tegelijkertijd.

"Liefdevol en stimulerend en vooral uitnodigend"
Altijd is zijn werken liefdevol en stimulerend en vooral uitnodigend om met jezelf contact te maken. Soms hoort daarbij ook een confronteren met dat wat er is maar dit gebeurt altijd voelbaar voorzichtig en liefdevol.

“Professioneel en invoelend”
Binnen 10 minuten tijdens het eerste kennismakingsgesprek wist Martijn mij te raken en de vinger op kwetsbare plekken te leggen.  Wat een geduld, liefde, respect  en rust voel ik bij hem.  En nooit oordelend !  Met zijn invoelingsvermogen weet hij telkens weer de ingesleten patronen en pijnen inzichtelijk te maken.  Na een aantal gesprekken deelgenomen aan het drieluik “Je innerlijk kind Helen”:   In één woord geweldig.

"Kennis, passie en kracht"
De begeleiding van Martijn is super. Martijn is zeer ervaren en is krachtig in zijn begeleiding naar de groep, houdt het tempo hoog en weet daarin de juiste balans te vinden. Ik was onder de indruk van zijn kennis, passie en kracht. 

"Behoedzaam en met veel warmte"
De begeleiding van Martijn is ongelooflijk waardevol, hij begeleidt je behoedzaam en met veel warmte door het proces.

"Doortastend, direct en helder"
Dankzij het doortastende werk van Martijn ben ik in korte tijd mijn werk, het contact met mijn moeder en het contact met een aantal vriendinnen verloren. Ook heb ik een jaar lang voor me uit zitten staren en zag ik vaak nergens het nut nog van in. Ik ben er heel erg van opgeknapt.
EN
Martijn heeft het vermogen om op een zeer liefdevolle manier doortastend, direct en helder te zijn. Hij voelt goed aan waar je in het proces zit en gebruikt voor iedereen andere woorden of adviezen. Ik heb me nog nooit ergens zo veilig gevoeld en dat heeft mogelijk gemaakt dat ik los kon laten en me kon overgeven. Ik heb meerdere weekenden gedaan en elk weekend haal ik er weer nieuwe dingen uit en kom ik een stapje verder.

"LIEFDE en afgestemd"
De begeleiding van jou/jullie kan ik het beste omschrijven als LIEFDE. Zomaar voelde ik die Liefde. Ik hoefde er niks voor te doen. Ik mocht het ontvangen. Door alleen in je ogen te kijken voelde ik me geborgen, veilig. Heel bijzonder. Wat ik ook heel fijn vond is dat je precies genoeg woorden gebruikte. Op het moment dat ik met mijn ademhaling er niet uitkwam of iets anders qua beweging in de war raakte of iets dergelijks, precies op dat moment gaf jij dan een aanwijzing waardoor ik door kon. Het leek of je op me afgestemd was. Ik kan me voorstellen dat meer mensen dat dachten. Misschien is dat ook wel zo? Dat is dan helemaal super dat je op die manier contact kan maken en geven wat nodig is. Heel mooi, heel mooi dat dat kan. Lieve Martijn, dank je wel voor het weekend dank je wel voor je liefde dank je wel voor je muziek.

"Martijn brengt boeken als ´De kracht van het Nu´ en ´Ongewoon gesprek met God´ tot leven."
Samen met Martijn heb ik een stuk van mijn leven gereisd en hij heeft de woorden uit boeken als 'Een ongewoon gesprek met God (Neale Donald Welsch), De Nieuwe Aarde en de Kracht van het Nu (Eckhart Tolle), Voltaire (zie onder) tot leven gebracht. Na de weekenden bij Martijn weet ik, voel ik en heb ik innerlijke kracht om te leven naar deze woorden. Dank je wel Martijn, 'Gedicht van Voltaire':

Op een dag leer je het subtiele verschil kennen, tussen een hand vasthouden en een ziel ketenen.
Dan leer je dat liefde niet betekent: Leunen.
Je ontdekt dat een kus geen contract is. En een cadeau geen bleofte.
Je begint nederlagen te accepteren met je hoofd omhoog en je ogen open.
Je leert te vertrouwen op vandaag om mee te werken, omdat morgen te onzeker is voor plannen.
En na een poos leer je dat zelfs zonneschijn je verbrandt als je er te veel van krijgt.
Dan wordt het tijd om je eigen tuin te beplanten. En zorg te dragen voor je eigen ziel. En wacht je niet langer op wonderen van buitenaf.
En dan weet je dat je echt kunt volhouden. En dat je sterk bent En dat je echte waarde hebt
En je leert, en je leert.... Bij ieder afscheid leer je.

"Liefde, eerlijkheid, geduld en relativeringsvermogen"
Martijn is voor mij een persoon met liefde, eerlijkheid, geduld en relativeringsvermogen. Ik ben dankbaar hem te hebben mogen ontmoeten in mijn leven. De steun en het naast mij blijven staan die ik ervaar helpen mij de weg naar mijzelf terug te vinden, zodat ik een leven mag leiden vanuit mijzelf in liefde, vertrouwen en verbondenheid. Zijn manier van werken zorgt ervoor dat ik mijzelf kan openen en dat kan ontvangen. Hij is mijn steun in mijn weg naar vrijheid. Dank je wel Martijn. 

"Heeft een goed gevoel om de meest bepalende ervaringen eruit te lichten"
In een paar gesprekken met Martijn is mij veel duidelijk geworden over mijn gevoel in relatie tot mijn verleden. Ik heb mijn ervaringen kunnen delen en Martijn heeft een goed gevoel om de meest bepalende ervaringen eruit te lichten en mijn nader te laten bekijken. Met name het geven van woorden aan gevoelens en het leggen van verbanden tussen mijn huidige gevoel en het verleden hebben mij goed gedaan. Hierdoor kon ik snel tot de kern komen en de nodige stappen zetten: loslaten van oude pijn en gaan leven in plaats van overleven.

"Ontzettend mooi"
Lieve Martijn, Ik vind dat je het ontzettend mooi doet. Je laat mensen voelen en beleven wat zei eigenlijk voelen en daarmee verder kunnen.

"Rustige, duidelijke maar ook vrolijke aanwezigheid"
Zeker door jouw manier van doen, voelde ik me vrij mijn gevoelens te uiten, me heel kwetsbaar op te stellen, het verdriet te voelen en te begrijpen waar het vandaan kwam, waardoor het verwerkt kan worden. Het was mooi te zien dat je aan ieder in de groep de nodige aandacht gaf. Je rustige, duidelijke maar ook vrolijke aanwezigheid, je toepasselijke vragen, je vermogen je in ieder verdriet, iedere pijn te verplaatsen, maakten dat dit weekend voor mij een groot succes was. Ook al was het heftig! Veel dank voor het moois dat je me geboden hebt met deze therapie!

"Geduld, steun, aansturing, liefde en vertrouwen"
martijn dank je wel voor alles wat je me geleerd hebt. Zodat ik hier en nu kan ervaren hoe fijn het leven kan zijn. met mezelf en met de mensen om me heen.Bedankt voor je geduld, steun, aansturing, liefde en vertrouwen.
Ik ben jou en mezelf  intens dankbaar hoe mijn leven veranderd is. Mijn leven is fijn als ik er ben. en ik me vanuit echt aanwezig zijn en in liefde kan verhouden met mezelf en de mensen om me heen. een wereld van verschil met het oude.
En heel erg de moeite waard om voor te gaan! Ik wil nog veel meer (kwaliteit), heb er nog lang geen genoeg van. 

"Gevoelig, betrouwbaar, humorvol"
Martijn ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor het bijzonder mooie weekend familie opstelling. Jou heb ik ervaren als een warme,gevoelige,betrouwbare,deskundige en humorvolle begeleider. Ga vooral zo door Martijn !

"Echt, strait, geestdriftig"
Martijn begeleidt en faciliteert zodanig dat het past, dat het klopt. Echt en eerlijk, liefdevol, strait, deskundig en geestdriftig geeft Martijn en gaven de assistenten hun inzet en bijdrage om mij in alle opzichten welkom te heten en te ondersteunen in m'n proces.

"Deskundig, zorgvuldig, professioneel"
Martijn doet het voor mij heel goed. Een deskundige, zorgvuldige en professionele therapeut.

"Zeer ervaren en integer"
Ik heb Martijn ervaren als een zeer ervaren, integere en prettige therapeut/begeleider. Ik voelde me veilig en je gaf me vanaf de start feedback die ik goed kon gebruiken, waardoor ik goed in mijn eigen proces kon blijven.

"Liefdevolle spiegel!"
Ik heb bij Martijn verschillende weekenden, individuele sessies en wekelijkse avonden gedaan. Iedere avond, sessie of weekend was een bijzondere ervaring, ook de losse dagen waren zo prachtig.Ik heb zoveel over mijzelf geleerd, over mijn innerlijke kind, vaste patronen maar ook hoe ik mag genieten en dansen in het leven. Martijn is voor mij als een hele liefdevolle spiegel, dankzij zijn manier van therapeut zijn ben ik zelf stappen gaan zetten ... niet alleen maar met zijn ondersteuning! Ik ben Martijn daarvoor heel dankbaar!

"Martijn werkt vanuit zijn hart, zuiver, spontaan en liefdevol"
Ik heb in Turkije tijdens de week lichaamswerk en meditatie kennisgemaakt met Martijn en zijn manier van werken. Martijn werkt vanuit zijn hart, zuiver, spontaan en liefdevol naar iedereen. Een perfecte opbouw van oefeningen gedurende de week waar je je al snel zo veilig voelt dat er ruimte is voor van alles wat maar omhoogt komt. Daarin prima begeleidt door hem. En niet onbelangrijk: met veel humor en plezier!

"Geleerd om anders te denken , te voelen en te leven!"
Ik heb ervaren dat ik eerst door een diep dal moest gaan om mijn hartzeer naar boven te laten komen, daardoor te ervaren dat het leven weer de moeite waard is. Heb nu zelfrespect en acceptatie-vermogen. Zonder Martijn had ik dit inzicht nooit gekregen. Met zijn kundigheid, aandacht, goede zorg en ook humor was hij een goede leermeester. De hoeveelheid tijd en de plek werkte heel goed mee."

"Hij begrijpt je!"
Martijn ervaar ik als een warme persoon, die weet waar hij mee bezig is. Hij neemt voor een ieder de tijd die een persoon nodig heeft en weet hoe hij het beste kan omgaan met de situatie. Erg prettig om met hem in contact te zijn gekomen om zo verder te komen in mijn ontwikkeling en met name in het loslaten en het begrijpen van mezelf!

"Een aangename, integere en kundige spiegelaar."
De uitstraling van rust, vertrouwen en respect die Martijn legt in zijn werkmethoden maken hem een hele fijne spiegelaar van mijn 'die ik ben'. En de bewustwording die hiermee gepaart gaat ervaar ik als heel positief.

"Ik voel me gesteund en gedragen"
Naast de groeigroep, individuele sessies,het innerlijke kindweekend ben ik ook het 3 luik en vervolg bij Martijn gaan doen. Hierin ben ik oog in oog komen te staan met mijn diepe angsten, verdriet en oude gewoontes. Mede door Martijn zijn zuiverheid,kwaliteiten, geduld,vertrouwen,rust en steun heb ik stapje voor stapje meer van mijn innerlijk durven tonen. Naast mijn getraumatiseerd verleden krijg ik langzaam het gevoel dat ik er mag zijn, het waard ben en zie zelfs soms al een mooie krachtige vrouw komen.Ik ben heel blij dat Martijn op mijn pad is gekomen en mij draagt tijdens deze transformatie

"Kundig, respectvol en liefdevol"
Martijn is een zeer kundig en liefdevolle man die zorgt voor een veilige omgeving waar ik me helemaal welkom voelde met al mijn emoties. Hij heeft me begeleid op mijn, soms, hobbelige weg en gaf steun en advies totdat ik sterk genoeg was om zelf verder te gaan. Deel te hebben genomen aan het 3-luik is toch wel een hoogtepunt in mijn leven geweest. Ik heb veel respect en bewondering voor Martijn hoe hij deze weekenden invult, vanuit zijn hart, respect- en liefdevol naar anderen toe.

"Gedreven, rustig, betrokken"
Martijn Rasche is een zeer gedreven, rustig, betrokken en prettig persoon, die de meditatie in mijn ogen op de juiste wijze kan overbrengen. Zeker aan te bevelen bij hem een training, opleiding of individuele sessie te doen.

"Martijn, die jou respect en liefdevol weet te bewegen in datgeen je nodig hebt te ont-dekken."
Door de kundigheid van Martijn als begeleider ben ik mezelf veel bewuster geworden. Hij heeft mij vertrouwen kunnen geven zodat ik me weer durfde te openen en de weg naar mezelf, mijn hart terug kon vinden. Ik heb nog een weg te gaan maar heb er alle vertrouwen in dat, nadat ik mij zeer lange periode afgesloten heb, niet durfde te genieten, weer mijn eigen dans zal dansen in dit leven! Ik ben erg dankbaar dat ik Martijn mocht ontmoeten, een zéér kundig, waardevol, liefdevol mens en therapeut!

"Een geweldig, liefdevol mens en therapeut"
Ik heb, onder begeleiding van Martijn, veel inzichten gekregen m.b.t. mijn leven van vroeger en nu. Oude patronen zijn zichtbaar geworden. Martijn is ontzettend goed in zijn werk. Ik was altijd een beetje angstig om mij open te stellen maar hij heeft mijn vertrouwen helemaal gewonnen. Ik heb ooit gezegd dat hij een engel in menselijke vorm is en dat vind ik nog steeds!