Hieronder kun je lezen hoe deelnemers het weekend Traumatherapie hebben ervaren.

In dit weekend kun je middels vertragen, flow, ‘felt sense’ en meditatie alle spanning in je lichaam op een heel subtiele manier laten ontladen. Zo komt je zenuwstelsel tot rust en wordt het zelfregulerend vermogen hersteld. Deze zeer ontspannende retraite is gebaseerd op principes uit de traumatherapie en somatic experience.

 
Wil je meer weten over de inhoud van het Weekend Traumatherapie, en/of wanneer het eerstvolgende  is?

Kijk dan op: Weekend Traumatherapie.


"Zal de wereld een stukje mooier maken"
Een weekend bij Martijn voelt voor mij ondertussen als thuiskomen. De fysieke plek – de Stille Kracht – voelt als thuiskomen, maar vooral het thuiskomen bij mezelf. De maskers en de laagjes die je hebt opgebouwd langzaam afbreken. Dat is doodeng, maar ook zo ontzettend bevrijdend. Het dansen, de oefeningen, te voelen en vooral te uiten wat je voelt, is wat deze weekenden zo bijzonder maakt voor mij. Iets voelen en het daadwerkelijk uiten, is iets wat ik in de haast van het dagelijks leven niet kan of zelfs nooit geleerd heb. Dat dit tijdens deze weekenden wel kan, samen met anderen, is ó zo spannend maar ó zo fijn. Een weekend bij Martijn gun ik iedereen. Het zal de wereld een stukje mooier maken, denk ik.

"Eindelijk thuiskomen"
Dit weekend voelde voor mij als eindelijk weer mogen thuiskomen - en mezelf na zo’n lange tijd weer te mogen voelen. De verkramping in mijn lijf langzaam los te kunnen en mogen laten. Mezelf toe te laten. Het heeft diepe indruk op me gemaakt omdat ik niet meer wist hoeveel rust het geeft om zo dicht bij jezelf te zijn. De begeleiding van Martijn is ongelooflijk waardevol, hij begeleidt je behoedzaam en met veel warmte door het proces.

"Een openbaring"
De retraite in november was voor mij een openbaring en een ervaring die ik niet eerder in mijn leven ervaren heb. Het heeft mij in beweging gezet en de mijn wereld verruimd.

"Ik heb daar zoveel aan gehad en nog steeds"
Martijn, ik wil je nog bedanken voor het mooie retraite weekend. Ik heb daar zoveel aan gehad en nog steeds. Ik heb ervaren dat voelen de weg is naar heling. Door deze ervaring heb ik zoveel ontdekt. Ik begrijp (voel) nu waar spanning vandaan komt, welke gedachten, angsten, gewoonten eraan ten grondslag liggen. Het brengt me dicht bij mezelf en het lukt me ook beter voor mezelf te zorgen. Ik ben zo blij dat ik daar bij jullie was. Ik voel een weg. En ik kijk er naar uit om deze weg verder te bewandelen. 

"Diepgaand in contact gebracht met mezelf"
Net een heel fijn weekend traumatherapie gevolgd bij Martijn. Het bestond uit een combinatie van lichaamsbewustzijnoefeningen, meditatieve werkvormen en groepsuitwisseling.
De oefeningen zijn buitengewoon zachtaardig en heel erg in het hier en nu. Ik voelde me erdoor op een heel nieuwe en diepgaande manier met mezelf in contact gebracht.
Er werd o.a. regelmatig met muziek en lichaamsbeweging gewerkt, wat ik zelf erg prettig vond. 
 
Een groot deel van de diepgaande werking kwam door de bijzondere manier van begeleiden van Martijn.  Martijn biedt veel accepterende ruimte: je kunt precies zijn zoals je op dat moment bent. Daarnaast weet hij met respect en humor je uit te dagen nog net iets verder te onderzoeken. Hij weet daarin heel precies aan te sluiten bij waar je op dat moment zit. Dat voelt heel veilig en is uitdagend tegelijkertijd.
 
Het was trouwens ook een leuke groep en het eten was super!