4-daagse Je innerlijke kind in relatie


De plek waar onze oude pijnen en patronen het meest getriggerd worden is meestal in onze (liefdes)relaties. Dat komt hierdoor: wanneer wij (vanuit diep verlangen) ons weer (willen) verbinden met een ander, intimiteit zoeken, dan komen wij vanzelf alles tegen wat onafgemaakt is in eerdere intieme relaties. Bovendien komen we tegen wat speelde in de relatie met diegene met wie wij als eerste die diepe verbinding (niet) hadden, diegene met wie we als baby versmolten waren: onze moeder (en -vaak in mindere mate- ook onze vader). Juist in onze liefdesrelatie komen we dus het innerlijke kind tegen. Maar daardoor is het ook zo dat een deel van onze pijn juist alleen maar in deze relatie heling kan vinden.

In dit weekend gaan we onze patronen in onze relatie onderzoeken. Er wordt uitleg gegeven over de twee basisangsten die geactiveerd worden wanneer we intimiteit aangaan en de gedragpatronen die hieruit voortvloeien. De thema’s ‘shame’ en ‘shock’ die hiermee samenhangen zullen worden besproken en doorvoeld. Ook worden verschillende vormen van onveilige hechting uiteen gezet zodat je kunt zien hoe die jouw opstelling in en jouw gevoel over je relatie beïnvloeden.


Er is steeds een afwisseling van theorie, zelf ervaren, lichaamswerk en meditatie. Je krijgt concrete handvaten aangereikt om liefdevol met je innerlijke kind om te gaan, en tegelijkertijd hem/haar niet de overhand te laten krijgen in het contact met de ander. Handvaten om ondanks je angst, gekwetstheid of boosheid toch in contact te blijven en op een respectvolle en liefdevolle manier intimiteit aan te gaan in het NU!


Het is mooi om dit weekend samen met je partner te doen, maar je kunt ook zonder je partner doen (dat doet vrijwel iedereen), of als je alleenstaand bent. Het geeft gewoon heel veel inzicht in hoe je innerlijk kind reageert bij het (niet) aangaan van contact/relaties vanuit de twee basisangsten in ieder mens. En ook inzicht in al onze ideeën over wat een relatie is, hoe die er uit zou moeten zien, wat we er (vaak ten onrechte!!!) van verwachten, en waar dat allemaal vandaan komt.

 

Voor meer informatie over (de patronen die vaak spelen in) relaties, zie Relatietherapie.

 

Hieronder is te zien wanneer de eerstvolgende weekend "Je Innerlijke kind in relatie" gepland staat.
Door vervolgens op de workshop te klikken kom je bij de praktische informatie over dit weekend.

Workshops Startdatum Inschrijven
4-daagse Je innerlijke kind in relatie 28-09-2023 11:00