Avondgroep Lichaamswerk & Meditatie

 

De wekelijkse Avondgroep Lichaamswerk & Meditatie is iets voor jou als je wekelijks even tijd wilt nemen voor jezelf. Om te kijken hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met de dingen die op je pad komen en hoe je je daarbij voelt. Als je even afstand wilt nemen van je dagelijkse beslommeringen, om je accu op laden en je kracht en levenslust (weer) te voelen. Om even stil te staan, tot jezelf en tot rust te komen.


Deze spirituele therapiegroep is niet voor mensen die van zichzelf moeten veranderen. Als je moet veranderen betekent dat per definitie dat je jezelf, of iets in jezelf (je emoties, gedachten, lichaam) of de omstandigheden waarin je verkeert niet accepteert. Je zegt “nee”, en “nee” is reactief, is vastzetten, wegdrukken, afsplitsen. Je zet het vast, hoe kan het dan veranderen? Want verandering is beweging. Er is iets, maar jij wilt dat niet. Eigenlijk is dat zinloos en tamelijk krankzinnig: je verzetten tegen iets dat er gewoon is. Onbegonnen werk! Toch is dit iets waar we allemaal een groot deel van de tijd mee bezig zijn! Ik zou zelfs willen beweren dat het het enige probleem is wat wij mensen hebben, het is de oorzaak van al ons lijden: niet willen wat er is, het wegdrukken, afsplitsen en zo bij onze ervaring weggaan en dus bij onszelf weggaan.
In deze avondgroep word je uigenodigd om “ja” te zeggen tegen jezelf en tegen alles wat er in jou is. Om zonder “nee” te zeggen, als een getuige te observeren wat er gaande is in jou. Zonder er iets mee, aan of tegen te willen doen. Door “ja” te zeggen ga je niet weg bij jezelf, maar word je juist aanwezig bij jezelf, in het nu, en in de werkelijkheid zoals die is. En dan voltrekt zich een wonder: er ontstaat plotseling ruimte. Ruimte waarin dingen kunnen gebeuren, kunnen bewegen, stromen. Ruimte waarin veranderingen plaatsvinden. Juist acceptatie van wat er is geeft ruimte voor verandering!


Met acceptatie, doorvoelen en bewustwording zie je jezelf ont-wikkelen. Ga je (meer) leven vanuit wie je bent en wat je voelt. Echt zijn. Door een veilige plek te creëren waar je zo kunt zijn, en door de (h)erkenning en de steun in de groep kun je jezelf en anderen echt ont-moeten. En door daar wekelijks mee bezig te zijn kun je het op deze wijze in het leven staan ook integreren in je dagelijkse leven.

 

Ik maak gebruik van o.a. de volgende technieken: lichaamsgerichte therapie, ademtherapie, traumatherapie, innerlijk kind therapie, bio-energetica, gestalt, visualisaties (geleide fantasie), dans, contactoefeningen, familie-opstellingen, deelrondes, individuele tijd en (deels actieve) meditatie(s).

Voor meer informatie hierover, zie therapievormen en technieken.

Je vind ook nog meer info bij: lichaamswerk en meditatie.

 

Wil je ook je "ja" gaan zeggen tegen jezelf en het leven?
Kijk dan hieronder wanneer de eerstvolgende Avondgroep Lichaamswerk & Meditatie gepland staat.
Door vervolgens op de workshop te klikken kom je bij de praktische informatie over deze avondgroep.

 

Geen evenementen aanwezig