Open avond Lichaamswerk & Meditatie

 

Even tijd voor jezelf

Ben jij . . . ? Ook zo druk? Moe? Onrustig? Gespannen? Veel in je hoofd bezig? Of heb je weinig energie? Last van lichamelijke klachten als hoofdpijn, buikpijn, rugpijn? Slecht slapen?
Of ben je gewoon nieuwsgierig? Wil je eens op een andere manier kennismaken met je lijf? Heb je behoefte om lekker tot rust te komen en te ontspannen? Om te genieten, je vrijer te voelen? Om even afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen? Je accu weer op te laden en je kracht en levenslust weer te voelen?
Misschien is Lichaamswerk en meditatie / mindfulness dan wat voor jou. Probeer het uit op deze open avond!

 

Lichaamswerk

Een zware last op je schouders dragen, je buik ergens vol van hebben, hardnekkig zijn… Onze taal zit vol met uitdrukkingen die duidelijk maken dat er een relatie is tussen je lichaam en dat wat je voelt, denkt en doet. Vaak hebben lichamelijk klachten te maken met het niet uiten van emoties. Of nog beter gezegd: met het niet werkelijk toelaten van dat wat er is in jou. We houden onszelf groot, of juist klein. Dit gaat gepaard met het aanspannen en vastzetten van je spieren. Dat kost veel energie en leidt tot spanningen in je lichaam. Vaak zijn we ons niet bewust hiervan, omdat we vooral ‘in ons hoofd’ bezig zijn.


Bij lichaamswerk laten we het hoofd even rusten en gaan we luisteren naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft. Door lichamelijke oefeningen te doen (middels bijv. bio-energetica), te bewegen (in dans of een actieve meditatie) en dieper te ademen (ademtherapie) kunnen we in contact komen met de spanningen en emoties, ze uiten (in beweging en geluid) en ze daarna loslaten. Hierdoor krijg je letterlijk en figuurlijk meer rust en ruimte. Bovendien komt de vastgezette energie weer vrij: je voelt meer kracht en levenslust.
Kortom: Je stapt uit je vastgeroeste overlevingspatronen om -met je stromende levensenergie weer meer tot je beschikking- in vrijheid te kunnen kiezen wat je wilt in je leven.


Ik maak gebruik van de volgende technieken: bio-energetica, ademtherapie, gestalt, visualisaties (geleide fantasie), dans, contactoefeningen, deelrondes. Voor meer informatie hierover, zie therapievormen en technieken.

 

Meditatie of mindfulness

Wat je in het lichaamswerk hebt ervaren, kun je verdiepen en integreren in (een) meditatie. Meditatie wordt al eeuwenlang beoefend. Tegenwoordig hoor je vaak de term "Mindfulness". Maar mindfulness is hetzelfde als meditatie, mindfulness is gewoon een modern woord voor meditatie. En mediteren is niets anders dan je lichaam, je emoties en je gedachten waarnemen. Kijken en luisteren naar wat er in je leeft zonder interpretatie of oordeel, zonder er met je hoofd mee aan de haal te gaan. Dat leidt tot rust, stilte en helderheid. Hierin kun je vanuit acceptatie ervaren wie jij werkelijk bent, zonder iets te moeten (veranderen). Je wordt meer toeschouwer van je lichaam, je emoties en je gedachten in plaats van er in vast te zitten, er in mee te gaan of ze weg te drukken.
Mediteren kan op veel verschillende manieren. Meestal gebruik ik een actieve vorm. Dit betekent dat we erbij bewegen.

 

Kosten

Geen


Je kunt op de open avond dus kosteloos en geheel vrijblijvend komen uitproberen of lichaamswerk en mindfulness iets voor jou zijn.
Natuurlijk kan ik je op één avond niet met alle vormen van lichaamswerk en meditatie laten kennismaken. Je kunt wel mijn manier van werken komen proeven. En ik zal je op deze avond middels de volgende technieken (iets in) jezelf laten ervaren: dansen, bio-energetica, een actieve meditatie, mindfulness en een visualisatie (geleide fantasie).


Onderaan deze pagina kun je zien wanneer de eerstvolgende Open avond Lichaamswerk & Meditatie gepland staat.
Door vervolgens op de workshop te klikken kom je bij de praktische informatie over deze avond.

 

Na de open avond is het mogelijk om mee te doen met de wekelijkse Avondgroep Lichaamswerk & Meditatie

 

Geen evenementen aanwezig