3-luik Je innerlijke kind helen

 

Als je de behoefte hebt om op een nóg dieper niveau je innerlijke kind te helen, kun je het 3-luik “Je innerlijke kind helen” gaan doen. Het 3-luik “Je innerlijke kind helen” bestaat uit drie (lange) innerlijk kind weekenden waarin je een nog intensiever proces beleeft dan in het losse Innerlijk kind weekend.


Alle drie de weekenden doe je in dezelfde, kleine, vertrouwde groep (van 8-12) mensen. Hierdoor ontstaat een zeer veilige omgeving die het mogelijk maakt om op een nog dieper niveau jouw groei proces te laten ontvouwen. Met behulp van innerlijk kind therapie, Primal rebirth therapie en ademtherapie krijg je steeds meer bewustzijn over je innerlijke kind met zijn/haar emoties, negatieve overtuigingen en overlevingsstrategieën.
Vervolgens ga je die oude emoties, overtuigingen en strategieën loslaten. Zo kom je bij je oorspronkelijke kracht en ga je het heft weer in eigen hand nemen. Vanuit je authentieke zijn en jouw werkelijke behoeftes ga je steeds meer je leven gaan leiden (ipv lijden) in de werkelijkheid van het NU. Dit is dus eigenlijk herboren worden in het nu (rebirthing).

 

Het 3-luik “Je innerlijke kind helen” is een doorgaand groei proces, elk (lang)weekend heeft een ander thema:

Weekend 1: Het kind en zijn ouders

In dit 4-daagse weekend onderzoeken we de relatie van het hele jonge kind met zijn/haar ouders. Waarin werd het kind wel en waarin werd het níet ontvangen? Hoe was de hechting (bonding) met zijn/haar moeder? Hoe werd het kind gekoesterd en gevoed? Welke emoties en behoeftes mochten er niet zijn of werden gefrustreerd? En welke overtuigingen en strategieën zijn daaruit ontstaan?
In dit intensieve weekend innerlijk kind therapie bied ik je op vele verschillende manier de gelegenheid om contact te maken met je innerlijke kind en zijn/haar behoeftes, emoties en overtuigingen. Op sommige momenten kom je misschien in contact met een gekwetst, verdrietig, boos, bang of eenzaam kind. Op andere momenten blijkt er een vrolijk, speels, spontaan, dansend kind te zijn. Ook dat kind mag je helemaal uitleven, als je dat wilt.

Weekend 2: Jongetje/meisje – man/vrouw

In dit 3-daagse weekend gaan we contact maken met het iets oudere kind in onszelf. We richten ons op de periode in je groei waarin je gaat beseffen dat je een zelfstandig individu bent, met bepaalde kenmerken. Eén van die (wezen-lijke) kenmerken is dat je een jongetje of een meisje bent. In die fase is het heel belangrijk dat je herkend, erkend en bevestigd wordt in wie je bent. Dat je er helemaal mag zijn zoals je bent, met al jouw eigen-schappen. Mag jij ook werkelijk jouw mannelijke en vrouwelijke energie en kracht laten stromen? Of heb je schaamte ontwikkeld op jouw seksuele energie? Die seksuele energie is niets anders is dan jouw levensenergie! In hoeverre laat jij die stromen, en op welke momenten zet je die nog vast? Welke rolvoorbeelden en (voor)oordelen heb jij van je ouders, school en de maatschappij meegekregen over mannen en vrouwen? Kloppen die wel met wie jíj bent?

Weekend 3: Warm water rebirthing

Dit laatste weekend staat helemaal in het teken van herboren worden. In een weekend vol ademtherapie en rebirthing bieden we jou de gelegenheid om een nieuwe start maken, met nieuwe overtuigingen en met de kracht om het leven te gaan leven dat jij wílt leven. Hoogtepunt van het weekend is de warm water rebirthing. Het water van 37˚C (de temperatuur in de baarmoeder) helpt je om tijdens de ademsessie te komen tot totale overgave aan een diepe ontspanning, waarin jouw energie vrijelijk kan stromen. In zachtheid en overgave maak je diep van binnen contact met je essentie, je ware zelf, je authentieke zijn, je oorspronkelijke kind, en zo met al jouw essentiële kwaliteiten. Je kunt voorbij alle emoties en het denken gaan en in stilte ervaren en getuige zijn van alles wat er is. Dit noemen we meditatie, of simpelweg: zijn.


Ook in het 3-luik “Je innerlijke kind helen” maken we gebruik van o.a. de volgende technieken: bio-energetica, innerlijk kind therapie, ademtherapie, Primal rebirth therapie, traumatherapie, rebirthing, gestalt, visualisaties (geleide fantasie), dans, contactoefeningen, familie opstellingen, deelrondes, individuele tijd en (deels actieve) meditatie(s). Voor meer informatie hierover, zie therapievormen en technieken

 

Voor een uitgebreide beschrijving van innerlijke kind therapie, negatieve overtuigingen en overlevingsstrategieën, zie Primal rebirth therapie.

  

Na het 3-luik "Je Innerlijke kind helen" is het mogelijk om met het vervolg-3-luik "Growing up" mee te doen.

 

Lijkt het je wat om een frisse start in het leven te maken? Om "herboren" te worden middels rebirthing en innerlijk kind therapie?
Kijk dan hieronder wanneer het eerstvolgende 3-luik "Je innerlijke kind helen" gepland staat.
Door vervolgens op de workshop te klikken kom je bij de praktische informatie over het 3-luik.

 

Geen evenementen aanwezig