Hieronder kun je lezen hoe deelnemers de Kennismakingscursus Lichaamswerk & Meditatie hebben ervaren.


In deze cursus kun je kennismaken met Lichaamsgerichte therapie, ademtherapie,  mindfulness, actieve meditaties, bio-energetica, traumatherapie en het vergroten van je lichaamsbewustzijn middels vele verschillende technieken.

 

Wil je meer weten over de inhoud van deze cursus, en/of wanneer de eerstvolgende cursus start?
Kijk dan op:

Kennismakingscursus Lichaamswerk & Meditatie.

 

 

"Ontspannend!"

"De gehele cursus geeft me rust in mijn lichaam en hoofd. Een bijzondere ervaring als je denkt alles op orde te hebben. Soms verlies je jezelf en deze curusus laat je stilstaan bij jezelf en de manier van je huidige doen. Je komt tot de ontdekking wat je blokkades zijn en hoe je deze kunt herkennen en aanpakken!"

 

"(Emotionele) ontspanning door inspanning"

"De combinatie van muziek, dans en diverse lichaamgerichte oefeningen (bijv. ademhaling) is voor mij een hele fijne en effectieve methode gebleken om mijn (onbewuste) gevoelens te kunnen uiten en meer balans te brengen tussen mijn 'ratio' en 'gevoel'."


"Voor mij heel erg goed."

"Heel warm en vertrouwd. Helend."

 

"Veranderingsproces"

Wilde ik in eerste instantie een veranderingsproces op gang brengen bij mezelf, na een paar keer kwam ik er achter dat dat niet zomaar gaat. Dus ging ik daarna elke dinsdag naar de cursusavond om lekker mezelf te kunnen zijn en te kijken wat er gebeurt.

Het daar zijn in een warme ruimte, waxinelichtjes en vaak een geurtje is al een fijne binnenkomer. Dan ook nog een prettige, rustige cursusleider die ons opwacht.

Begonnen we met dansen, op je eigen manier bewegen op verschillende soorten muziek, waar ik echt van opknapte, ook al was ik moe of humeurig; na een minuut of 5 zat ik helemaal in de muziek. Het is heerlijk daar voor jezelf te zijn, de sfeer maakt dat dat ook kan. Het bezig zijn met je lijf, lekker moe worden, d.m.v. oefeningen uit de bio-energetica, (oei… af en toe pijn voelen), actieve meditaties  en daarna vaak afsluiten met een heerlijk rustige meditatie.

Het is verder heel bijzonder om te voelen hoe je met ademhalingsoefeningen vaak in combinatie met muziek bij je emoties kunt komen. Met de anderen in de groep dingen kunnen delen die je kwijt wilt, is fijn, maar niet het belangrijkste van de avond.

Door elke week heen te gaan, blijf ik bezig mezelf nog beter te leren kennen, met mezelf om te gaan, mezelf te accepteren en mezelf aardig te vinden. Ik leer me niet zo druk te maken, minder verwachtingen te hebben.

Ik leer ook thuis mijn rust te nemen, elke dag een half uurtje voor mezelf te nemen, onthaasten dus! In september ga ik zeker weer heen!